HÅROLJING – HVORDAN DET IKKE SKAL GJØRES

hair-oiling

Ofte når du hører om et nytt produkt eller en ny behandling har du lyst til å prøve det med en gang. Det er på samme måten når det gjelder håroljing. Mange jenter er ville etter denne typen hår- og hodebunnspleie. Men ikke alle har blitt helt fornøyde med resultatene. Lær hvilke feil du ikke bør gjøre, og hvordan du tar riktig vare på håret ditt.

Du finner også ut hva håroljing handler om.

Feil nummer en: for mye hårolje

Dette er den vanligste feilen innen håroljing. Mange jenter tenker at jo mer produktet de bruker, jo bedre vil resultatene være. De kunne ikke tatt mer feil. Noen få dråper olje er mer enn nok. Selvsagt kan du variere mengden i forhold til lengden og tykkelsen på håret ditt. Uansett trenger du ikke å påføre halve flasken slik hindukvinner gjør, over hele håret. Videre må du huske at det ikke er alle som bør påføre olje i hodebunnen.

Feil nummer to: Hvor ofte utfører man håroljing? Hvor lenge skal oljen være i?

Noen veiledninger påstår at man får de beste resultatene om man lar oljen være i håret i 24 timer. Det er langt fra sannheten. Den maksimale tiden er 8 timer, mens minstetiden er 30 minutter. Lar du oljen være i for lenge, kan det resultere i irritasjoner, skader i hårstrukturen eller overflødig talgutskillelse. Videre anbefales det ikke å utføre behandlingen hver dag. En gang i uken er den optimale frekvensen for å få de beste resultatene.

Feil nummer tre: oljen virker ikke

Hvis den virkelig ikke virket, matchet du trolig ikke oljen til din bestemte hårtype. Husk å velge oljer i forhold til hårporøsiteten din. Mettede oljer vil være perfekt for hår med lav porøsitet. Enumettede oljer vil være best for hår med medium porøsitet. For å ta vare på hår med høy porøsitet må du bruke flerumettede oljer. Videre må du ta med i betraktningen at hvis en olje utretter mirakler på håret til noen andre, trenger den ikke å være bra for deg. Alt har med hårtypen å gjøre.

Feil nummer fire: umiddelbare resultater

Du vil ikke se dem. Nøkkelen til suksess er å være tålmodig. Først da blir håret ditt sunnere og vakrere. De første resultatene kan forventer etter rundt en måneds regelmessig bruk. Noen få måneders behandling vil gi de endelige resultatene. Husk at på et visst tidspunkt kan du møte en fase der håret ser forferdelig ut. Ikke la dette ta motet fra deg. Hvis du bruker oljer jevnlig, vil håret få sitt slående utseende tilbake etter en stund. Øyeblikket du oppdager resultater avhenger av hvor skadet håret ditt er, og hvor mottakelig det er til ingrediensene i oljene.

Feil nummer fem: obsessiv hårpleie

Det å vaske håret med forskjellige metoder, gi opp produkter med silikoner, ikke bruke føner eller rettetang, style håret uten hårspray eller hårmousse, kaste alle sjampoer og andre produkter med SLS… Slik vil du beskrive obsessiv årpleie. Selvsagt gir det ikke alltid positive resultater å bruke flere produkter på en gang eller å bruke hele dagen på hårbehandling heller. Men uansett vil det ikke skje noe galt om du bestemmer deg for å rette eller føne håret en gang i blant. Du kan også bruke hårspray eller mousse fra tid til annen, uten å forårsake alvorlig skade på håret.

Feil nummer seks: ikke følg andre

Vi har alle vår unike type hår og hodebunn, forskjellige skjønnhetsvaner og bruker forskjellige produkter. Det gir ikke mening å kopiere andre, siden sluttresultatet kan være langt fra det du forventer. Den populære hårvaskmetoden kalt CWC, oljing av vått hår, håroljing i skål, ikke bruke SLS… fungerer kanskje ikke så godt for deg som for andre hårelskere. Selv de mest populære oljene, som søtmandelolje eller kokosoljer far populære merker, trenger ikke alltid være så bra for deg.

Feil nummer syv: Jeg har for få håroljer!

Dette er ikke sant. For håroljing er det nok med en olje. Det er ikke noe behov for å skape blandinger av flere oljer for å få gode resultater. Sørg for å velge en olje som vil ta vare på både hår og hodebunn. Den samme situasjonen gjelder resten av kosmetikken din. To typer balsam, masker og sjampo er nok.